VisitRoskilde
Sommer i Roskilde guides

Guides til oplevelser i Roskilde

Roskilde har det hele! Vi har samlet det bedste af Roskilde i 4 tematiske guides til oplevelser – du kan enten bruge dem som inspiration til selv at gå på opdagelse eller booke et ferieophold, så du ikke skal tænke på andet end at nyde det.

Her er både idylliske krogede gader med toppede brosten, stokroser og bindingsværk og pulserende byliv med levende musik i alle genrer. Shopping i alle prisklasser. Gode spisesteder, der serverer mad af lokale råvarer. Byen ligger som blommen i et æg omgivet af unikke naturoplevelser i skovene, ved fjorden, søerne og Nationalpark Skjoldungernes Land.

 

Store kulturoplevelser står også i kø her i byen. Roskilde Domkirke er UNESCO verdensarv, de vilde vikinger huserer på Vikingeskibsmuseet, og der er garanti for en fest på Ragnarock – museet for pop, rock og ungdomskultur. Festen fortsætter udenfor i Roskildes nye hippe kulturkvarter Musicon, men kunst og lokale kunsthåndværkere kan man finde over hele byen samt på Museet for Samtidskunst.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde
Guide: Vild med Roskildes Vikinger

Tag til vikingetiden omkring Roskilde! Fra bunden af fjorden stævner vikingerne ud på togt, i Lejre sidder Skjoldungerne, tag på vandretur gennem vikingernes landskab og smag på ny nordisk vikingemad og prisvindende mjød, de gamle guders drik

Panoramaturen cykel ved Domkirken
Guide: Rolige dage i Roskilde

Træk vejret dybt. Tæl til 10. Mærk hvordan roen de næste dage indfinder sig, og krop og sind slapper af. Uden at det bliver kedeligt. Den historiske domkirkeby Roskilde er nemlig et mekka for jer, som søger kvalitetsoplevelser: god mad, fordybelse på museer, intime oplevelser i naturen og tid til nærhed og samvær. Sådan er rolige dage i Roskilde!

kajak og solnedgang
Guide: NaTuren omkring Roskilde

Inspiration til en ferie for jer, som nyder et aktivt liv i naturen og vil have kvalitetsoplevelser til lands og til vands - alt sammen midt i Nationalpark Skjoldungernes Land omkring Roskilde. Solnedgang i kajak på Roskilde Fjord, vandreture med guide til søer og skove eller tag på cykel afsted på egen hånd på en af de mange velafmærkede cykelruter på egnen. Naturen er altid helt tæt på Roskilde.

Honningpres på Snoremark
Guide: Fed FamilieFerie ved Fjorden

Tag hele familien med på ferie i Roskilde – her er noget for folk i alle aldre! Veterantogbane, naturlegepladser, familiemadkursus, pres din egen honning, vilde vikinger og børnevenlige badestrande. Der er fuld fart på oplevelserne, men også tid til rolig udendørs leg, læring og kreative workshops med fordybelse.