VisitRoskilde

Roskilde Oplevelsehavn ROH

I Roskilde Oplevelseshavn, laver vi oplevelsesorienteret formidling, events og arrangementer indenfor Fjord, Natur og Miljø. Vores filosofi er at alle skal have mulighed for at komme tættere på naturen og opleve dens mangfoldighed og værdier. Roskilde Oplevelseshavn er port til Nationalpark Skjoldungernes Land, og byder på Danmarks smukkeste oplevelsesplatform, naturhuset Tangloppen og granittrapper som gør, at man kan sidde helt tæt på vandet.

En af vores helt store attraktioner er et akvarium, som indeholder fisk og krebsdyr fra fjorden. I hyttefadene kan man se fladfisk og små dyr. Alle kan bruge de faciliteter der bliver skabt i havnen, som en oplevelse i hverdagen.

Vi formidler til virksomheder, institutioner og alle der kan tænke sig at lære noget om livet i fjorden.

Vi laver events og arrangementer sammen med bl.a. ROLK, ROSA, Fjordlandet Outdoor, Roskilde Kommune mm. Roskilde Oplevelseshavn formidler om fjordens fisk, flora, fauna, biodiversitet og plastforurening. Det er uddannelseskoncepter som ”Helt i fisk”, ”Ørredpatrulje” Plej en fisk” og vores nye skud på stammen ”Plastfri Roskilde Fjord” i samarbejde med Roskilde kommune. Vi har også en naturkogeskole tilknyttet, som formilder vild mad arrangementer på strandengen langs fjorden.

Oplev sommeren i ROH

ROH byder på en række oplevelser ved vores platform og udstillingshus. Her kan du nyde den smukke natur, fange krabber og se på fisk.


Se flere aktiviteter på gadeskiltet ved oplevelseshuset.